© 2008 

www.lommeulken.dk


Login

Brugernavn:

Password:

Husk mig?
log ind

Udnyt chancerneHavørred Kysten på 0 kg. og 56 cm. fanget af Jonas Rasmussen

Beretning
ADVARSEL! Den følgende tekst egner sig kun til folk, der som jeg selv, bruger for meget tid på at læse om andres fangster i stedet for selv at komme til vandet. Teksten indeholder elementer af såvel bedrevidendehed og gammelkloge råd! Har du ikke behov for dette, bedes du holde dig til at kigge på billedet...! :)

Here goes... :)
Jeg har ikke været for god til at udnytte mine chancer for at komme på fisketur på det seneste. Med arbejde, kone, små børn, hus og have er der langt mellem de dage, hvor kalenderen er tom og konen har lyst til at underholde ungerne i 10 timer i streg... Når der så endelig fra tid til anden opstår et hul på et par timer i den hektiske dagligdag, så ender det hurtigt ud i en en række af spørgsmål, som kan lægge en potentielt hurtigt fisketur i graven inden det overhovedet bliver en reel mulighed.
Hvad mangler jeg nu at få gjort herhjemme?
Burde jeg ikke få støvsuget? Slået græs? Vasket vinduer? Ordnet have?
Er forholdene nu også rigtige på de nærtliggende pladser?
Er det virkelig værd at køre afsted for at fiske en times tid?
Skal jeg ikke hellere vente til en dag, hvor jeg kan få båden i vandet?
Osv., osv....

Men i dag lykkedes det for mig at udnytte et par timers fri fra familiepligterne til at komme ud og afprøve én af mine nye lokale kystpladser.
20 min i bilen. En kort gåtur. Pladsen så lækker ud, der var ingen andre fiskere, og forholdene var noget nær perfekte!
Ned til vandet. Håndteringen af grejet føles lidt rusten i forhold til tidligere...
Første kast med en nyindkøbt SG Sandeel - et par omgange på hjulet - hvirvel i overfladen - BANG! En god fisk tog fat i wobleren og en forrygende fight mellem buske af blæretang og store sten fulgte. Nettet lå selvfølgelig i bilen, men fisken kom til sidst på land med en godt greb i nakken. 56 sølvblanke centimeter. Super debut! Turen var for længst en succes og alle overvejelserne var gjort til skamme...
Som om det ikke var nok, så fik jeg en håndfuld kast senere en mindre, men stadig flot blank, fisk på 43 cm, og jeg havde desuden en rigtig fin følger, der bestemt også var på den gode side af halvmeteren. Herefter forsvandt fiskene og jeg kunne fiske den næste halve times tid inden der kom et par andre fiskere, og der gik snak i det hele.
2,5 time senere var jeg tilbage i indkørslen med to fine fisk på tasken, frisk vind i håret og et stort smil på læben...

Moralen i historien giver vist sig selv, men jeg kan nok selv have behov for at få den repeteret. - Se nu bare at komme afsted, når chancen byder sig! Man behøver ikke altid at have en hel dag til rådighed og drøne landet rundt fra plads til plads. De gode oplevelser kan lige så nemt ligge på den nærmeste fiskeplads... :)

K&B derude!

15-4-2018
Thomas Mosgaard | t.mosgaard@hotmail.com
Årets flotteste kystørred. Godt gået, Jonas.
17-4-2018 7:16:35
Nicki Eriksen | nickieriksen@gmail.com
Der er meget sandhed at hente i det ovenstående. Fedt du deler fisken med os andre.
16-4-2018 18:12:37
Mikkel Schacksen | schacksen1@hotmail.com
Dejlig med en fisk fra dig Jonas og god morale. Langt hovedparten af mine turer er også sådanne. Ud og hjem igen på 2 timer, så kommer man afsted frem for at vente på at man får en hel dag til rådighed.
16-4-2018 13:22:11
Lars Sandgaard | sandgaardlars8@gmail.com
Sådan Jonas! Virkelig en fin fisk, tillykke med den :)
16-4-2018 7:33:44